15 September 2011

23 August 2011

adam 23.8.2011 @10.45pm

malam ni aku rasa bersyukur sngtt SEBAB masih ada lagi kawan yang memahami diriku... 
bagi aku, selain daripada keluarga,kawan memainkan peranan penting dalam hidup aku.Ada pelbagai jenis kawan, ada kawan yang menangis,ada kawan yang gembira, ada kawan di waktu  duka, ada kawan di waktu suka, ada kawan yang membahagiakan , ada kawan yang menyakitkan, ada kawan yang memahami, ada yang tak faham-faham, ada yang sentiasa ada, ada yang sentiasa tak ada, ada yang banyak cakap, ada yang tak cakap-cakap, ada yang berjumpa, ada yang bakal jumpa, dan pelbagai jenis lagi lah....

Thank you for being a part of my life, whether you were a reason, a season or a lifetime... 

Buat teman teman yang aku sanjung..

Bila lahir kita tiada pilihan ke atas nama kita... gelaran yang baik baik selalunya, dihadiahkan oleh orang tua, famili dan lain lain. Itulah simbol personaliti kita selamanya..

Di awal awal perjalanan mahupun  pertengahan jalan  kehidupan kita, timbul pulaklah pelbagai nama timangan buat kita, ada yang `very the’ dan ada yang lucu bunyinya tak kurang pula ada yang pelik!

Jika ada jasa di tabur dan untung nasib berpihak pada kita serta amal kebajikan dikenang orang .. maka dianugerahkan dengan gelaranlah pulak. Dato’ , Datin, Dato Sri dan pelbagai lagi. Seronoknya ye? Yang tak seronok bila gelaran ditarik balik            ..sigh..

Nama adalah lambang maruah, peribadi, identiti dan personaliti seseorang.

Abis tu... amacam plak kalau kita dikenali dengan nama panggilan yang kurang enak? Pasti kita marah, geram, menyampah dan malu dengan nama itu. Tapi ken,ken,ken, pernah tak terdetik di minda kita yang sebenarnya nama gelaran tu , biarpun melambangkan sesuatu sifat atau perkara yang tak elok, ianya adalah hanya sekadar nama... gabungan abjad yang membentuk satu perkataan atau prasa nama.

Aku tak malu dipanggil GAY, Bapuk, LELAKI LEMBUT malah anjing sekalipun! Terima kasih kalian kerana meluangkan masa, memerah keringat memberi aku nama mengikut acuan di kotak mindamu. Mungkin benar, mungkin silap, terpulanglah kepada semua menilainya (walaupun kamu tiada hak!)

Tapi, apapun nama yang kamu semua cipta dengan segala macam label, memberikan aku ruang dan peluang menilai diri. Dengan peluang ini jugalah, aku berterima kasih kerana menghina, mencaci maki aku supaya aku bertambah kuat semangatnya. Syukur padaNya kerana dengan nama ini, aku mampu mengukur kawan dan lawan.Kamu semua hanya pandai menggelar tetapi pernahkah kamu duduk memikirkan mengapa aku begitu?

Semoga ada lagi umat manusia yang ingin berdamping denganku, setia berada di sisi kala suka duka dan mendoakan kesejahteraan rohku bila aku tiada...

Dengan nama, aku berjaya dan kerana nama juga aku dicaci nista. Kamu semua boleh merampas segala galanya dariku tetapi jangan dilupa... sebagai seorang manusia, `peminta sedekah ’ sepertiku juga ada maruah yang tidak boleh kamu rampas .. sama seperti maruah kamu semua.

Menaruh Harapan~~


Sepanjang perjalanan ini
Lembah dan lurah ku lewati
Ketenangan yang ku cari
Belum ku temui

Ku menghimpun doa bertahun
Mencari pepohon yang rimbun
Bertemu dahan yang rapuh
Tempat ku berteduh


Dulu aku sendiri
Kini masih sendiri
Hadapi hidup ini
Susah senang diri ku
Tak bertempat mengadu
Seperti burung kepatahan sayap...
Dihati kecil ku menaruh harapan...

Selagi hidup belum sudah
Aku akan terus melangkah
Ku yakin rahmat buat ku
Di hadapan menunggu...

~~aku OGOS 2011~~


~~stil berimej POYO~~




at litle INDIA



moteppp sngtt pic ni


 
mikey and aku



mikey, joned and aku




selamat hari kemerdekaan dari aku

adam, 23.8.2011


kini hidupku penuh dengan kekesalan,dengan apa dosa yg pernah aku lakukan. Namun,what past is past,i am looking for hopefully a hopeful future. Ya Allah,Engkau kurniakanlah aku kekuatan dan tingkatkan tahap kesabaran agar aku mampu mengharungi ujian Mu ini....

teman-teman..
berfikirlah dulu sebelum bertindak. Ingat insan yg tersayang,ingat Tuhan,ingat masa depanmu nanti. Sesal menangis air mata darah pun sudah tak berguna. Apa yg perlu aku lakukan sekarang adalah untuk terus hidup,terus hidup untuk keluarga..untuk membantu mereka yg memerlukan. Ya Allah,pjgkanlah umurku kiranya ia membantu aku ke Syurgamu dan baik untuk agama Mu ..kalau sebaliknya,matikan aku dalam iman ketika sujud padaMu....

02 March 2011

~aku bukan lelaki yang ko cintai~

well aku tahu r aku ni bukan anuar zain.. bukan gaks fahrin ahmad.. 
aku juz adam..
 ..
fuck r kO..

aku syg kO tahu x???
cial la ko ni..

aku cyg gelerr kat ko la sengal!!!
 
beb.. ko tahu x aku syg gelerr kat ko??


 ~aku cayang ko~









~aku tetap syg ko smpi ble2~




01 March 2011

uOllllsss~~~!!!!! Mood down sket hr ni...


~fuck la mood~



today mood ak spoil gler.... siyes ngah xder mood....  npe ni weiiiiii!!!! 

i dont know y i'm not in the mood, i dont know when im going 
back. its my problem, lemme face it alone.

i am not a legit person nor a loyal bastard myself. I-TRUST-YOU-TRUST-ME bullshit doesnt even appeal me either. so by all means, i am terrible at holding in my anger. once i POP, you better shut the fuck up. so heres my warning, i have a really bad temper. i dont give a fucking damn if you're blood related or vice versa, i'll treat you the same shit, and i swear to you that i'm fucking dead serious o'pal. if you failed to follow my needs/rules, you'll only be given one chance to make it up to me. but ONCE YOU MESSED UP THAT ONE LAST CHANCE, nah you're done. told you once, told you twice, i aint messing with you bitch. i don't mind ignoring you days/weeks/months, thats how i roll. promise is a promise, okay?

I FUCKING MISS MY FRIENDS, i need them to hold on. i'll be back.

march
 suda!!!!!

28 February 2011


good bye

febuari

2011

~ko tak akan kembali lagi~ 



~fuck febuari~


  


 

~di mana kO meks~

tak tahu npe, ttbe aku tringat kat pompuan sekor ni... super miss kat dia beb..


~sila paham yer, ni pic 2 taon lps.. skrg aku x lah segedik mcm ni~


ada lah dua tahun lost contact.. 
knp la ko meks  hilang tanpa berita.. pe ko xder frendster ke.. myspace ker.. facebook ker.. or twiter ker ha pompuann??? 

gelerr gampang kalo ko xder natang2 tu..
ker kO KEKWAT dgn aku???? 

lantaq r kalo ang dOk nak kekwat diva.. layak ker ko jadi DIVA noq???? ishhh x mungkin....

ala meks, aku dah besor.. lupakanzzz la kisah2 lama... bak kate nana gedikkk.. kO kanzz datin melotopppp forever.. 


aku just nk ckp aku gelerrrrrrr miss kat ko..

apa kO x rindu kat aku ker noq??????


aku x akan lpe memori2 2009 ini 



2 taon lps mmg aku a bit boroi.. NOW???? hahah ...  dulu aku dgn meks mmg gelerrr meroyan g swim..  miss saat2 ini.. 




comel x i dulu2?? MOTEPPPPPPPPPPPP.. hahaha.. meks mmg gelerrrrr meroyan kalo dpt pose dgn i.. numpang popular katenyer..  




meks~iwan~hafizz~aku~nana benq...
~pose kat depan hotel malaya KL~



gegeyyyy join penang internatiol bridge marathon 2009.. ko MAMPO????

   




di mana pun kO meks.. aku nak ko tahu aku betoi2 miss kat ko.. 
lpekan sengketa lama yer.. 
ampon dan maaf klo mulott longkang aku ni wat ko sontappppp...
sesungguhnyerr aku hanye insan biasa...
gampangg sedih la pulakssss..
~fuck sedeyyyyy~
















guru Cabul sebelum rotan... mottepppp???

~mcm ni r cikgu 2 periksa beliau~
~pic from myMetro~


tajOk entry ni pun dh mcm gampang.. ni namanya cikgu gatal. tua nak mampossss xsedar diri.. kalo da gatal sgt,kawin la bodo... g la raba isteri ko sendiri..xpyh la nak raba org lain..bodoh nye cikgu nie... 

sepatutnye guru memberi contoh yg baik bknnye perangai mcm binatang haram...   klu mcm ni 
nampak nye kat skola pon dah x selamat skarang ni..  KEMENTERIAN U MUST DO SOMETHING!!!!!


aku sedar.. aku pham... guru pun manusia biasa yg x terlepas dari melakukan kesilapan... TAPI kalo dah tahap mcm hanjjs nak cabol student sendir... bro, gua rse lu leh pikir sendiri rrr..... 

Jika benar guru bongok 2 terbabit melakukan perkara ini, tindakan tegas harus diambil oleh pihak polis dan pihak sekolah. Ini kerana sebagai seorang guru, tugas beliau seharusnya mendidik perkara yang positif bukan melakukan perkara negatif seperti ini. Perkara seperti ini boleh menyebabkan pelajar takut untuk datang ke sekolah dan boleh menganggu pembelajaran mereka. 


~aku hanya mampo berkata kata~

~aku x tahu pe moteeeep aku post pic2 aku ni~

 ~nama saya adam~


 ~saya x hensem~


 ~de org kata sy poyo~


 ~sy suka pki baju katon2~


 ~sy x reti pose~


 ~pic ni sngt poyo~



  ~terima la saya seadanyer~



Terimalah Aku Seadanya Walaupun Diriku ini Tak Sempurna.

aku bukan superman.. aku juga bisa nagessssssss...

fuck sedeyyy

fuck war


fuck kaki ampooo


fuck kaki propa


fuck kaki curang


fuck lalang2


fuck org gedik
(aku tidak gedik sangat yer)


fuck la pe korang nak fuck coz fuck is fuckin... 

 tis song tok uolls yg gegehhhh bce blog aku yg ntah pe2 ni


lagu tema totap lagu ct~~ mampo ko???





 









i'll Listen to this Song when i'm Down



i dont know y.. aku super teruja bile aku dpt dgr lagu ni.... 

lagi time2 mcm skrg yg mood aku ala2 d persimpang dilema.. vavi la.. ayat x leh blah lak bro...

 hahah... layanzzzz yer....

what ko x ske lagu ni???? mampossss sama ko..


hari ini hari isnin

Today is Monday…and I’m back in my super fuckin life…
Somehow something is missing / lacking lately…jiwang laks aku tetibe... .don’t know what….
Anyway, work is not extremely hectic….just normal…
Nothing much to say this morning..… 

 hari ni aku nak~~

  • wat bodo
  • x nak dgr lagu jiwang
  • x nak diet.. 
  • x nak mencarooooot ( insyaallah ) 
  • x nak col jantanzz hanjjs yg wat life aku cacamarba
  • x nak mam slurpee
  • x nak update pe2 kat fb~~merajook kononnn


gediiikkk  ke aku ni????? lantaqqqq r blog aku... ade aku kisah?????

~jgn jadi bodo mcm aku~ 
 

fuckin r...

harini 
feel macam 
gampang 
sikit .. 


aku 
memang 
super 
duper 
kecewa!!!!!!!

*the best solution


~fengsannnnnnn~
mcm gampang

love u kak melah...



Lagu ni memang super best gila gua ckp...something yg lain dari kak melah menyanyikan lagu yang mungkin sesuai untuk penyanyi muda..mampo ko???...mmg layan geler melodi lagu ni...walau irama rancak pop rock, kak Melah tetap maintain part high pitch uols mcm lagu Ketentuan...vokal mmg superb gelerr, easy listening + fresh song from Kak Mel...korus lagu ni harus akan terngiang2 di telinga pendengar.. layanzzz beb

27 February 2011

KEMBALI ke sekolah..

aku tadi terbukak lagu ni kat lappy,  tetbe semua memory masa zaman sekolah menengah datang balik. ;)))
then saja ja aku post lirik lagu dari Man Bai ni. Bukan apa, masa sekolah mennegah dulu kemain lagi aku bawak beg berat sambil jalan kaki ke sekolah nyanyi lagu ni. hahaha ;Dkira nya the memory still remains la. 

p/s : bukan sebab perempuan ok, aku nerd dulu tade orang nak)
       *macam la skang ada orang nak aku, ececeyh* :)


 ~super sentap aku dgr lagu ni~

*kredit kat man bai, pasal lagu ni suma kaum suka weh, susah nak cari lagu melayu ada power cani. bila ntah lagi ada lagu kat malaysia cani ean. :B


aku berskool d SMK BELITONG KLUANG JOHOR dari aku form 1 till from 5.. Bole dikatakan memang banyak kenangan time aku sekolah dulu. ponteng clazz dah biasa bro.. hahah.. lantaq r.. hahha... very the super nostalgia beb.. setiap pagi b4 masuk claz kena berator kt prhimpunan.. aku pun x tahu pe kejadah kena berator...  keputusan UPSR aku ni ala2 kadar jer so dgn result aku yg ala2 x pernah g skool2 aku diterima masok claz no 4.. hahahah... (xpe hero kalah dulu).. 

form 2???? aku stil di kategeri bengap nak mamposs g... stil claz no 4.. hahah.. xpe.. sabo2... ade aku kisah???????

masok jer form 3 nak di wat cerita masa last exam ntah malaikat pe tolong aku.. aku pun x tahu.. hahahah... bro gua dpt no satu tu masa last year exam... wa x caya bro.. hahhaha... mampoo ko????

dgn kelayakan 2 ahli lembaga skolah tlh memutuskan aku masok kelas no1..
3 AMAL 2 beb.. gelerrrr foboiaaa aku masok clazzz dak2 pandai nak mampossss ni... hahahaha.. beb gua pun x caya.. haha.. masa 2 dak2 otai claz aku mmg geleerrr study.. bosan beb.. study.. studyy and study..
clas tambahan x payah citer rrrrr... hahahah.. 

blerrrrrrr.....
sumpah dowh.. blerrrrr

b4 aku memcarottttt aku lpe laks nak mukadimah sekolah tersuper best aku ni.. JGN JELES sekolah korang x best kanz???? aku bangga beb aku bersekolah kat sini... betoi ker??? hahahahha... ko pikir la sendiri... mamposss aku x layannn.. 

ni lah sekolahhhh aku...
sob.. sob.. sob...


after PMR aku x blah ke skool lain.. hahaha.. ala result aku ok.. just malas nak blahh dari sekolah kebanggan aku ni.. hahah..  so aku memilih tok masok kelazz sains tulen... gleeerrrr bro aku masok kelas ni....

aku benci kimia.. biologi.. fizik and paling aku trauma add math natang haram moteeeeppp aku kena study 2...  tp aku stil gegehhhh syudy..
hahahahahaha.. 

ni dak clazzz aku masa form 4 n form 5...  

cuba ko teka mana aku??????

haha.. serius beb aku rindu gelerrrrrr kat dak klazz aku ni... 
uollsss ingat aku g tak?????????


SERIUS AKU RINDU KORANG !! 
 
x mao r gado2 pasal wat reunion
chill yer...
~forget me not~
( if uolls nk lpe gak kat aku, de aku kisah??? aku ttp ingat uolls )

zul no need poyo2 sangat..
saril ko hensem r skrg...
fzam stil mantain chuby.. hahah
irwan macho r ko.. hhahaha
chotoy-dia adalah bakal ustad...
hisyam-no komen... 

sori gurl.. uolls ramai sngt nk kena mention nama..
anyway aku stil ingat korang... 
 
to uolls, ampon dosa2 aku.. aku tahu molottt laknattt aku ni buat rmi sentapppp....

~biar ramai kawan dari ramai musuh~
 
 





 

heloooooooooooooo

aku tak heran langsung dengan mulut-mulut busuk yang berhati bangkai terhadap aku yakni kehidupan seharian aku kehidupan peribadi aku . sumpah tak heran . kenapa harus dengki ? kenapa harus terlalu celaka ? kalau kau betul-betul merasakan diri terhebat . ya datang padaku && mari kita bertempur . baleng batu sembunyi tangan ? HAHAH . babi je perangai macam tu kot . HAHAHA . 

~dia bff aku~

hey people.
 

aku bored. bosan.
 

and AKU MISS SI ORANG ITU. 

nak bergoseeppp nana dah lik penang..

miss geleeerrrr kat bff aku yg sengal 
ni.. walaupon ko hanjj verangan diva 
ko totap kawan aku~~~~
~nana benq nickname dia kat fb~



bila pikiq2 lik bnyk tol benda2 bodo aku wat dgn minah sengal ni.. ishhh...
super gelerrrr r kalo ingat lik... 

tp noq ko mmg best.. haha 
terlatest jumaat lepas( 25/02/11)  kO skli g wat aku gelerrrr meroyan tunggu ko smpi 4 jam kat terminal bas... pe ko hengattt ko siti nurhaliza??? 
i love my ct nurhaliza-tibatiba...
anyway noq.. ko mmg super best... 
Hey Kate Moss (layak ke ko noq ) , u super duper HOT u know ? i wish to be like you lah . HAHA . awesome right ?
noq datang KL nati contact aku g.. 
 Okay lah tu je.. kO hengattt ni blog ko aku nk puji ko lebih2 hahah, I Love You damn damn much sayang .

 ~time2 study hang out wit nana~

 ~nana dulu2.. skrg diva suda uolls~

 

 

DIA siti nurhaliza- gelerrr merOyan aku dgr lagu ct...
































lantaq pi la kalo org nak kte pe.. aku mmg super minat kt ct..

i love my super ikOn..

APA YANG PATUT ENGKAU TAHU ..

*Nama penuh yang terpenuh adalah mohd adam abdullah . yeah , proud to  be  the owner of the name . tak sedap ? nama kau sedap ke ? HAHA..

*Pure Johorean . made in Jawa Tengah . muka aku macam keling ? aku tau kau tipu kan . HAHA

*Tak malu pon jadik orang kampung ? apahal dengan otak korang ? kampung tak semestinya kolot okay . duduk bandar pon , kadang kadang style macam haram jadah jugak aku tengok . HAHA


*Aku sangat simple . sangat ! senang sape bela aku . walaupun aku bukanlah kecintaan mahupun kesayangan orang ramai.campaklah aku kemana sahaja korang berminat , insyaAllah super survive dan boleh hidup dengan sukses.

*Aku pandai masak ! yehaaa.masak aku ok ok . orang orang boleh telan dan masih mampu tersenyum dan memji . 

*aku dah de bf.... hehehehe 

*super terujer kat ct nurhaliza...


leh x kalo aku nak taste kat diri sendiri??? moteeppppppp.. hahha


LUCAH!!!!! anak sapo la ni... *hensem kanz???

yahoooooooo aku dah de blog.. but why????????

why aku berblogging??

aku pun x tahu npe..  hahaha... adioiiiii.... 

kenapa???? why??????? 

latanq r malas aku nk pikiq....